USA, Sommaren 2012 (1)

Det har varit lite tystare här än vanligt, men det har varit mycket resande denna sommar och jag lämnade datorn hemma. Började med att åka Highway 1 från San Diego norrut tillsammans med KM, hans bilder visar vad vi såg förutom garnbutiker (bläddra ända ner till i mitten av juli). Jag håller mej till det viktigaste – det som har med garn att göra. Jag hade förberett mej en del hemma och kikat på Ravelry och Knitmap…annars hade det nog inte blivit så många, garnbutikerna ligger ju oftast lite avsides så man springer oftast inte på dem om man inte vet var de finns.

Redan när vi körde till hotellet i San Diego (mitt i natten, trötta och många timmar försenade) såg jag ändå Needlecraft Cottage (antar att jag har ett 8:e sinne) men då var det inte öppet så det fick bli ett återbesök dan efter. Trevlig garnbutik med fina garner och massor av broderigarn – ett helt rum fullt!

The Grove var dock en besvikelse (man blir bortskämd när man ser många garnbutiker), trodde att butiken skulle vara mycket större än den var. Butiken hade förutom garn massor av prylar för köket, böcker, pyssel och annat. De garner som fanns var OK men ännu finare var tygerna. Bäst var dock glassbutiken (fotot) bredvid så besöket blev bra i alla fall.

Lite längre norr ut hittade vi Strands & Stitches, ett riktigt trevligt ställe…höll på att aldrig komma därifrån så trevligt hade vi det:-).

Namnet Sheared Sheep gjorde att jag trodde att jag skulle hitta massor av ull och lokala ullgarner, men inte…en normal amerikansk garnaffär. Inget fel på den egentligen (vanliga amerikanska garnbutiker är ju mer intressanta än de svenska då de har andra märken), men namnet bedrog. Himla söt skylt hade de i alla fall.

Wildfiber i Santa Monica var desto trevligare, de hade det mesta och besöket blev långt. Jag hann tom nysta lite garn på en fin nystmaskin i trä:-).

Anacapa fine yarns var det lite svårt att hitta men massor av fina garner fanns det, framför allt mycket Noro.

Tror att detta var favoriten, hade höga förväntningar på Loop & leaf  (bara namnet…garn och the, kan det bli bättre?). Målet var att inköpa Brooklyn Tweeds Loft och det lyckades må jag säga…mannen satt lugnt i en soffa och njöt av sitt the.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

2 kommentarer

  1. Vilken intressant läsning! Jag har aldrig varit i USA, men blir väldigt sugen på att åka över och kolla garnaffärer, vet dock inte om min man har så stort tålamod. Han klarade i alla fall en timma på Handmade Berlin där han kunde dricka Chai Latte och äta pannkakor.

Kommentarer är stängda.