Vill du prova på Mosaikstickning?

Sedan jag designade koftan Wendela med mosaikstickade kanter har jag fått många förfrågningar om hur man stickar mosaikstickning. Vill du prova på tekniken har du nu möjligheten den 19 november klockan 18.00 – 20.30. 

Mosaikstickning är en teknik där man vanligen stickar flerfärgsmönster med två färger. Mönstereffekterna uppnås med hjälp av lyfta maskor. Mönstren är mer lättstickade än man tror då man endast använder en färg i taget.

Vi börjar med att provsticka och till det behövs garn i två färger, bäst effekt uppnås med starkt kontrasterande färger, och stickor som passar till. Den som vill kan påbörja ett par muddar, till det behövs stickor 2 eller 2½ (både raka och rundstickor fungerar bra, vi kommer att sticka fram- och tillbaka) och garn som passar till i två kontrasterande färger (det ena kan gärna vara självrandande). Skräpgarn och virknål tar du med om du vill prova en tillfällig uppläggning, sax och anteckningsmaterial är alltid bra att ha med.

Kursen hålls på Lerkrogen i Älvsjö. Lerkrogen ligger precis vi pendeltågsstationen där det också finns en hel del bussar. Åker du bil så finns det ett par parkeringar på Lerkrogens område.
Kursen kostar 300 kr per deltagare, kaffe/the och smörgås ingår. Anmälan görs via e-post till mariasgarn@telia.com. Efter besked om att det finns plats kvar vill jag ha din förskottsbetalning via bankgiro 5682-3875. Ange kursens namn, ditt namn och telefonnummer på betalningen. Observera att anmälan är bindande.
[box type=”info” border=”full”][/box]

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.