Fårfest i Kil 2017

Snart är det dags för Fårfest i Kil och jag har även i år blivit inbjuden att hålla två kurser där, det skall bli så roligt!

[unordered_list]Datum: 3-5/3 2017
Plats: Fårfest i Kil
[/unordered_list][divider][box border=”full”]

LÖRDAG 10.30-13.30 Sticka flerfärgspatent (brioche)

Efter att ha varit borta länge har patentstickningen kommit tillbaka. Istället för tröjor i tunna garner ser man idag mer halskragar och halsdukar i lite grövre garner. Du får lära dig grunderna i patentstickning. Vi börjar med att sticka patent runt med två olika färger vilket ger ett spännande och vändbart resultat. Helt ologiskt är det lättare att sticka runt än att sticka fram och tillbaka. Till detta behövs garn i två färger (välj hellre ett lite grövre än ett tunt garn att provsticka i) och kort rundsticka 40 eller 60 centimeter mätt från spets till spets (eller eventuellt strumpstickor) i storlek som passar till garnet. Därefter fortsätter den som vill med att sticka patent i två färger men fram och tillbaka istället. Till detta behövs garn av två färger och två stycken strumpstickor eller en rundsticka av passande storlek.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka eller strumpstickor.Förutom garn och stickor enligt ovan behöver du ta med dig en virknål av liknande storlek som stickorna. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

 

LÖRDAG 14.00 – 17.00 Sticka FiskbensflätorFiskbensflätorna är lite annorlunda flätor och som man kan sticka utan hjälpsticka. Mönstret kan stickas på lite olika sätt (vi stickar ett av dem) och kallas caliper cables på engelska. Mönstret passar på det mesta, till exempel  halskragar, muddar, vantar och liknande, men även på sjalar. Vi kommer att prova att sticka mönstret fram- och tillbaka och runt på rundsticka eller strumpstickor.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka eller strumpstickor (om du vill prova att sticka mönstret runt).Förutom garn och stickor (välj helst ett ljust och lite grövre garn att provsticka i), behöver du ta med dig en virknål av liknande storlek som stickorna. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs direkt till Fårfest i Kil.[/box]

[hr]