#Knitwork16 – Strikkefestival i Köpenhamn 2016

[unordered_list]Datum: 23-25/9
Plats: Köpenhamn

[/unordered_list]

I september blir det stickfestival i Köpenhamn! Jag kommer även i år att åka dit för att hålla kurs , träffa andra stickare, gå på föredrag och kanske passa på att gå en kurs också om jag hinner (här är några bilder från förra året). Jag kommer att hålla två kurser:
[box border=”full”]

TvåändsstickatFlerfärgskrusTvåändsstickning för nybörjare (lördag 24/9 klockan 9-12)

Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.

Vi kommer att gå igenom den vanligaste av tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggningar, sticka räta maskor och framför allt att hålla garnet i höger hand istället för i vänster hand som vi vanligen gör.  Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap. Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut.
För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor.

När man tvåändsstickar använder man vanligen ett 2‑trådigt garn som är Z-tvinnat, dvs tvinnat tvärt om mot det S‑tvinnade garn vi vanligen använder när vi stickar, men för provstickning duger S-tvinnat garn väl. Du behöver även ett spel (5 stycken) strumpstickor 2½.

PricksjalKlar3Prova på att sticka Prickmönster (lördag 24/9 klockan 13-16)

Vem gillar inte prickar? Detta är ett roligt och lite annorlunda sätt att skapa stickat prickmönster. Prickmönstret stickas i minst två kontrasterande färger men man stickar endast med en färg i taget. Prickvarven kan vara lite pilliga, men sedan har man flera vilovarv emellan.

Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna på Marias blog för att få inspiration till vad du kan sticka, http://mariasgarn.se/?tag=prickmonster. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

Ta med garn (gärna några olika kvaliteter/grovlekar) att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

[/box]jeg underviser på_logo_orangeSer verkligen fram emot detta härliga event. Kommer du?

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Knitwork.[/box]

[hr]