Kurs, tvåändsstickning

Tvåändsstickningskurs, 5 måndagar
Datum: måndagar 21/10 (21/10, 28/10, 11/11, 18/11, 25/11)
Klockan: 18.00 – 20.30
Plats: SV Stockholm, Tjärhovsgatan 6, Stockholm

HilmaFlerf-C3-A4rg

Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.
Vi kommer att gå igenom tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggning, lär oss hur man stickar det vackra krokmaskmönster som är så speciellt för tvåändsstickningen både enfärgat och flerfärgat. Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap.
Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut, men även till dig som provat men vill komma igång igen. För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor, tekniken går även att sticka mha magic loop om du föredrar det (men det är inget vi lär ut under kursen).

Material som du behöver ha med dej: Garn lämpligt för tvåändsstickning: 2-trådigt ullgarn, gärna Z-tvinnat (c:a 2 -300 m/100 g) i minst 2 kontrasterande färger samt en snutt mönsterfärg + strumpstickor 2½ (gärna även en jumpersticka av samma storlek för att lägga upp på). Om du har gärna en nystpinne. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

För mer information och anmälan, kontakta SV Stockholm.