Kurs, tvåändsstickning, 5 tisdagar

[unordered_list]
Datum:
Klockan:
Plats: Garnverket, Hantverkargatan 14 (T-bana Rådhuset, buss 3, 40 eller 62).
[/unordered_list]
Tv-C3-A5-C3-A4ndsstickningKursf-C3-B6rberedelserHilma[divider][box border=”full”]Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.

Vi påbörjar ett par vantar/muddar och kommer att gå igenom tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggning, lära oss hur man håller garnet på bästa sätt, sticka både räta och aviga maskor samt prova på hur man stickar det vackra krusmönster som är så speciellt för tvåändsstickningen både enfärgat och flerfärgat. Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap. Tvåändsstickning är en lugn och långsam teknik, så du kommer att behöva sticka hemma lite mellan gångerna.

Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut, men även till dig som provat men vill komma igång igen. För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor (det går utmärkt att sticka tvåändsstickning mha magic loop om man redan kan det).[/box]

[box type=”info” border=”full”]För mer information och anmälan, kontakta Garnverket. [/box]

[hr]