Lagad med sashiko

Att laga är verkligen inte min starkaste gren (attlagahögen bara växer), men det händer då och då (med mycket långa och ojämna mellanrum).

Älsklingskjolen (som en av mina kompisar sytt) har gått sönder (jag har använt den ganska länge i detta ämmerliga stadie).

Men så äntligen. Skaffade för länge sedan ett limstift för textil som inte limmar permanent, bara så att man slipper nåla/tråckla, med tanken att använda vid sådana här tillfällen. Det funkade faktiskt ypperligt. Jag limmade lappen på avigsidan, men man kan säkert sätta den på rätsidan också. Jag var så i gasen att jag inte ens kastade kanterna på lappen, det borde jag kanske gjort.

Jag broderade sedan någon form av enkel sashiko med vitt.

Är väldigt orutinerad som brodös så det blev lite tunt, jag fyllde modigt i med svart.

Älsklingskjolen har fått ett längre liv och nu är jag inte lika rädd att laga den om den går sönder igen. Resten av lagningshögen är dock orörd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *