Kurs, prova på tvåändsstickning

[unordered_list]Datum: torsdagen den 9/2 2017
Klockan: 18.00 – 20.30
Plats: Tvinnat, Gröndalsvägen 31, Stockholm
[/unordered_list]da
[divider]

[box border=”full” style=”rounded”]

Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.

Att tvåändssticka lär man sig inte på en kväll men vi kommer att prova på att lägga upp maskor, sticka räta maskor och framför allt att hålla garnet i höger hand istället för i vänster hand som vi vanligen gör.

När man tvåändsstickar använder man vanligen ett 2‑trådigt garn som är Z-tvinnat, dvs tvinnat tvärt om mot det S‑tvinnade garn vi vanligen använder när vi stickar, men för provstickning duger S-tvinnat garn väl. Du behöver även ett spel (5 stycken) strumpstickor 2½ eller 3, anteckningsmaterial kan också vara bra att ha. För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor (det går utmärkt att sticka tvåändsstickning mha magic loop om man redan kan det).[/box][box type=”info” border=”full”]För mer information och anmälan, kontakta Tvinnat.[/box]

[hr]