StickaMera på Ransberg

[unordered_list]Datum: 22 – 24 september 2017
Plats: Ransberg

[/unordered_list]Denna helg skall det StickasMera på herrgården i vackra Ransberg, det skall bjudas på härlig gemenskap, fylld av garn, skratt och kunskap. Jag skall bidra med den del av kunskapen, övriga kurser beskrivs här):

[box border=”full”]Sticka stjärnor och bellis i en eller flera färger
Basen i det flerfärgade bellismönstret är bellismönster och stjärnmönster som sedan kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten.  Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget.
Vi börjar med att provsticka bellismönstret (Daisy stitch) och stjärnmönstret (Star stitch), de ser väldigt lika ut men stickas lite olika. Vi övergår sedan till att sticka det flerfärgade bellismönstret på lite olika sätt. Efter att vi provstickat mönstren är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna här för att få inspiration till vad du kan sticka: http://mariasgarn.se/?tag=daisystarstitch och http://mariasgarn.se/?tag=flerfargat-bellismonster

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor. Ta med garn (gärna flera färger i olika grovlekar) i minst två färger att provsticka i, passande stickor (till det flerfärgade bellismönstret behövs stickor med spets i båda ändor) och virknål. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

Det kommer att finnas gott om inspiration till hur man kan sticka mönstren och vad man kan använda dem till, jag håller på att teststicka lite nya idéer just nu. Kom och låt dig inspireras! [/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs till Stickamera på Ransberg.[/box]

[hr]