Stickläger i Steninge 2016

Jag skall vara med och hålla kurs på årets stickläger i Steninge.

[unordered_list]Datum: 23/4
Plats: Stickläger Steninge
[/unordered_list][divider][box border=”full”]

LÖRDAG 9.00 – 12.00 FlerfärgspatentPaulaMuddFlerf-25C3-25A4rgspatent

Efter att ha varit borta länge har patentstickningen kommit tillbaka. Istället för enfärgade tröjor i tunna garner ser man idag flerfärgade halskragar och halsdukar i lite grövre garner. Stickad i två färger får patenten ett spännande dubbelsidigt uttryck med olika färgdominans. Tekniken har ett rykte att vara svårstickad, men man lär sig den lätt på ett par timmar.

Du får lära dig grunderna i patentstickning. Vi börjar med att sticka patent runt med två olika färger vilket ger ett spännande och vändbart resultat. Helt ologiskt är det lättare att sticka runt än att sticka fram och tillbaka. Till detta behövs garn i två färger och kort rundsticka 40 eller 60 centimeter mätt från spets till spets (eller eventuellt strumpstickor) i storlek som passar till garnet. Därefter fortsätter den som vill med att sticka patent i två färger men fram och tillbaka istället.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att sticka runt med rundsticka eller strumpstickor.

LÖRDAG 13.00 – 16.00 Sticka flerfärgat Bellismönster

SyfestivalBellisFlerfgBasen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten.  man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt
För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

Ta med garn (gärna ullgarn i olika grovlekar) i minst två färger att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

[/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs direkt till Nystan och härvor.[/box]

[hr]