Stickworkshops i Fellingsbro

Det är inte bara i de stora städerna stickerskorna vill ha ny inspiration, i april har jag blivit inbjuden av Garn & Väv Mix I Byn i Fellingsbro för att hålla två workshops. På lördag eftermiddag har Katarina dessutom lovat trevlig socialstickning. Bor du i närheten eller vill åka dit så tror jag att det fortfarande kan finnas någon plats kvar.
[unordered_list]Datum: 8-9/4 2017
Plats: Garn & Väv Mix i byn
[/unordered_list][divider][box border=”full”]LÖRDAG 10.00-12.30 Sticka PrickmönsterVem gillar inte prickar? Detta är ett roligt och lite annorlunda sätt att skapa stickat prickmönster. Prickmönstret stickas i minst två kontrasterande färger men man stickar endast med en färg i taget. Prickvarven kan vara lite pilliga, men sedan har man flera vilovarv emellan. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna här för att få inspiration till vad du kan sticka.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.
Ta med garn (gärna ullgarn i olika grovlekar) ) i minst två färger  att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

SÖNDAG 10.00-12.30 Sticka flerfärgat Bellismönster
Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten.  man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi kommer att sticka mönstret både fram- och tillbaka samt runt

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.
Ta med garn (gärna ullgarn i olika grovlekar) i minst två färger att provsticka i, passande stickor och virknål. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. [/box]

[box type=”info” border=”full”]Anmälan görs direkt till Garn & Väv Mix i byn.[/box]

[hr]