Tvåändsstickningshelg i Gräsviken

Datum: 13 – 15 oktober 2023
Plats: Gräsviken utanför Trollhättan

Vi börjar fredag klockan 18, Vad är tvåändsstickning? Maria pratar och berättar. Nystning av garn på nystpinne.

Lördag förmiddag Tvåändsstickning, uppläggning, räta och aviga maskor och att hålla garnet på bästa sätt. Du väljer själv om du vill göra en provlapp eller börja på ett par randiga muddar eller vantar. Har du ett par vantar du vill sticka kan du få hjälp med starten.
Marias beskrivningar till tvåändsstickade vantar hittar du här: https://www.ravelry.com/bundles/tvaandsstickat-4 , här kan du inspireras av det Maria tvåändsstickar http://mariasgarn.se/tag/tvaandsstickning/.
eftermiddagen är det fri tvåändsstickning, Maria är med och hjälper till där det behövs.

Söndag förmiddag, Tvåändsstickat krokmaskmönster med en färg och kanske två för den som tvåändsstickat tidigare.
eftermiddagen är det fri tvåändsstickning till kl 16 då vi slutar.

För att ha glädje av kursen bör du ha en viss stickvana och vara van vid att sticka på strumpstickor.

At ta med: När man tvåändsstickar använder man vanligen ett 2‑trådigt garn (vanligen 250-300 m/100g) som är Z-tvinnat, dvs tvinnat tvärt om mot det S‑tvinnade garn vi vanligen använder när vi stickar, men för provstickning duger S-tvinnat garn (men det är viktigt att garnet är starkt så att det inte går av). Du behöver 2 kontrasterande färger. Du behöver även ett spel (5 stycken) strumpstickor 2,5 mm (gärna även en jumpersticka av samma storlek för att lägga upp på). Har du en nystpinne tag med den.
Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med.

Priset för helgen är 1400:- och då ingår kursen, mat och boende. Mer information kan du få av Christina.hernvall@svenskakyrkan.se, telefon 070 237 44 13, det är också till henne du anmäler dig.
Gräsviken som ligger utanför Trollhättan vid insjön Öresjö, det är Trollhättans församlings kurs- och lägergård. Kommer du med tåg till Trollhättan kan du bli hämtad vid stationen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *