Vandring på Shetland dag 7

Denna dag började vi på Uradale farm där vi träffade en andel av deras shetländska får och sonen (resten av familjen var på semester på Grönland) som berättade hur de jobbar med att låta fåren vara så fria som möjligt och driva en ekologisk farm.

Hur jag än längtat efter att komma hit lyckades jag inte handla något garn, men det var det andra som gjorde. Jag fick höra att de kommer till Haendigt och då blev jag lite lugnare. Jag har tidigare stickat i deras underbara garner, både Bruntsfield och Bonnie Isle hat.

Sedan fortsatte vi till Wilma Malcolmson. Hon och barnbarnet Terri Laura berättade om hur Wilma låter sig inspireras till sina färgval, så inspirerande.

Sedan åkte vi till Sumburgh

för en sista titt på Lunnefåglar,

en sista vandring och en snabbvisit på Jarlshof innan det var dags att ta sej till flygplatsen för att påbörja resan hemåt.