Stor provlapp

För att ta reda på om jag lyckats virka ett helt bakstycke till Fleur Sweater fäste jag alla trådar och sköljde upp ”lappen”.

Den växte lite mindre än jag hoppats (skojar bara), men nu vet jag att jag måste sticka ett varv och en rad rutor till innan jag är klar med bakstycket. Det är bara att virka vidare.

Stickar i bomull

I söndags njöt jag sol och stickning tillsammans med ett hundratal andra stickare utanför kolskjulet på kastellholmen. Vi majstickade på kajen (arrangerat av Schyssta nystan och vridna maskor) och för 3:e året i rad var det härligt väder, god mat och trevligt sticksällskap.

Med hem följde en påbörjad T-shirt i det självrandande bomullsgarnet Katja Fair Cotton Infinity. Garnet känns faktiskt trevligt att sticka i fast det är bomull och det är kul när det randar sig själv. Detta kommer att bli ett perfekt pratstickningsprojekt.
Så nu inte bara virkar jag, nu stickar jag i bomull också…undrar vad som händer härnäst.

Fästdags

När alla rutor till Agnes Slipover är färdigvirkade blir det fäst!

Jag är en orutinerad virkare så jag lyckas inte virka in ändarna på ett snyggt sätt, det blir att ta fram tålamodet och nålen.

Så var den klar

Nordic mix sweater har fått ännu en ärm.

Avigsidan är lika fin som rätsidan men KM anser inte att någon av sidorna skulle göra sig i TV.

Istället för att kasta fast klippmaskorna i ärmhålet mot avigsidan gjorde jag ett nytt försök med nåltovning, denna gång gick det bättre än första. Det gick nog bättre tack vare handtaget som gjorde att jag nålade med flera nålar samtidigt, men jag tycker att jag fick vara ganska ihärdig med nålandet för att få det att fästa ihop.

OCH jag tovade givetvis från rätsidan.

Detta har varit ett riktigt roligt projekt att sticka.

Jag vet inte om jag är lika övertygad om resultatet.

En flerfärgsstickad tröja i såpass grovt garn är kanske inte min grej helt enkelt och det känns lite klumpigt med klippmaskorna på den nedhasade ärmen.

Ångrar dessutom att jag inte formade axeln lite även om de förkortade varven i halsen gör modellen lite mindre fyrkantig.

Måhända borde jag dessutom gjort tröjan lite mer oversized.

Jag är i alla fall nöjd med att tröjan är klar och hoppas att jag kommer trivas i den till vintern.