Restgarnsprojekt

Har varit sugen på Anne Ventzels Robinia ända sedan jag översatte beskrivningen till svenska, ännu mer sugen blev jag när jag såg denna färgglada version av tröjan.

För ett tag sedan drog Anne igång en restgarns-KAL på tröjan, #robinia_kal, och det blev startskottet för mej att börja fundera på vad jag har i skåpen som skulle kunna passa, jag älskar ju att sticka i mina restgarner. Kom fram till att ullgarn av grovleken c:a 200m/100g + 1 tråd tunn mohair borde passa, både tröjan och mitt garnlager, så fram med lagret av ullgarner i rätt grovlek (det var en del må jag säga).

Färgsorterade över halva golvet, riktigt kul, hittade några bortglömda kamrater.

Till slut valde jag blått (lade även med lite flerfärgat garn) och letade fram matchande mohair. Hittade även lite grövre 80-talsmohair som kanske får vara med på ett hörn.

Såhär blev bakstycket. Började med en tillfällig uppläggning då jag inte är helt övertygad om att båtringningen passar på mej, får se vad vi kan göra åt det.

Fossveien

Så var den då klar, Fossveien.

Trots alla onödiga omvägar jag tagit har det varit riktigt rolig stickning och jag är så nöjd. Också kul att jag för ovanlighets skull stickat något ur en av böckerna i min bokhylla, Unik strikk.

Nöjd även med garnet (Villanka Eko från Libbsticka) som har en massa roliga restgarnspluppar i sej. Förvånande lite garn gick det dessutom åt, endast drygt 300 g av bottenfärgen. Mönstret är stickat i restgarner av olika kvalitet (Rauma finull, Kampes 2 trådiga och Visjö)

Att hålla minen när man fotograferar i flera minusgrader och blåst är dock inte helt lätt.

Inte mycket kvar

Bookish har fått komma upp ur stickkorgen.

Ärmarna var riktigt trevliga att sticka, de ser lite tarmiga ut, men efter att ha mellanblockat vet jag att materialet faller ut en hel del så jag hoppas att de kommer att passa.

Nu återstår bara framkanter, knappar har jag redan köpt. Kunde inte motstå de fina glasknapparna med det rutiga mönstret som matchar stickningen så väl. Är dock lite orolig för storleken, de är på kanske lite stora…hoppas att jag får till ett bra knapphål.

Så vackert

Oket till Drawing sweater blir så vackert.

Även om stickningen är krävande med 4 diagram att följa (starkare läsglasögon hjälpte något) har jag svårt att sluta. Börjar nästan få separationsångest då det redan är dags att dela för ärmar, men det är ett antal varv flerfärgsstickning kvar innan det blir enfärgad slätstickning.