Ännu mer sommarlängtan

Koftan Bookish är faktiskt färdigstickad (jag hoppas mina avhoppade KAL-kompisar blir avundsjuka;-)). Det har varit en lång och krokig väg, men klar är hon. Att jag kom i mål beror nog mycket på att garn och flät/strukturmönster passar så bra ihop.

Kände mej lite orolig innan jag tvättade upp den, det blev verkligen stor skillnad efter tvätt.
Då koftan är lite smal i halsen valde jag att göra förkortade varv i framkanten så att kanterna är bredare fram än runt halsen. Blev riktigt bra, känner mej nöjd med den klurigheten som inte syns men känns.

Det enda jag inte är riktigt nöjd med är längden, och då förlängde jag ändå koftan 5 cm. Hade jag stickat uppifrån hade den varit ett par cm längre för jag har massor av garn kvar, det gick faktiskt endast åt 340 gram. Jag har med andra ord lite rester kvar av det fina garnet, men det känns inte som något problem (har redan beställt kompletterande garn från Libbsticka).

Jag har gjort massor av förändringar i beskrivningen, klicka här och bläddra bakåt om du är nyfiken. Själva flätmönstret är supervackert och passar som sagt perfekt med underbara garnet från Libbsticka (finsk lantras i färgen regnbågigt) jag vann hos Pillerstickaren. Tackar er båda två!

Jag tror att när sommaren kommer och jag kan använda koftan med mina sommarklänningar kommer hon bli en favorit.

Vi försökte passa på att fotografera när det fanns lite solljus för att få lite sommarkänsla, men den skarpa vårvintersolen gav tyvärr mycket skuggor och inte värmde hon mycket (det var verkligen snorkallt i vinden).