Äntligen är de klara!

Ibland får jag frågan om hur lång tid det tar att sticka en sak. Jag blir alltid svaret skyldig då jag tycker att det är ointressant, men ibland kan jag inte låta bli att kolla i min blog där informationen faktiskt finns. Det har tagit mig FYRA! månader att sticka detta par sockor! Fast jag vill lova att de är välstickade, jag är säker på att varje maska stickats minst tre gånger.

I morgon flyger de över Atlanten med äldsta dottern som skall tillbringa sina närmaste år här.
Lösningen på skaftet blev förresten att stegvis öka stickstorleken. Från 2,5 över 2,75, 3,0 och 3,25 till 3,5. Nu går sockan att dra över hälen och nu skaften sitter som smäck. Mönstret heter Nutkin och det var marsmönster i Stickameras sockklubb.

3 kommentarer

  1. De blev jättefina!

    Tror att min Aplövströja också kommer att bli mycket ”välstickad” 🙂

    Så spännande med Linneas universitetsstudier. Min äldsta ska plugga i Lund de närmaste fem åren, Lunds Tekniska Högskola som hör till Lunds universitet. Ska bli civilingenjör med inriktning datateknik. Hon börjar 24 aug.

    Jag är strax på väg till din affär för att låna din ”nystmaskin”.

  2. Men det är ju ofta så att man stickar på flera saker samtidigt eller parallellt och då skulle man ju behöva ett tidtagarur för att hålla koll på hur länge man stickat på varje sak.

Kommentarer är stängda.