Är nålarna utslitna?

Jag har inte kunnat släppa min misslyckade nåltovning av klippkanterna på konstepedemikoftan.

Så jag stickade en provlapp i några olika färger av Järbo Svenskull plus Kampes 3-trådiga, dvs rester från koftan. lappen blev inte så stor, men jag var nyfiken och hade givetvis bråttom.

När jag tvättat lappen i 30 grader ulltvätt (av misstag hela 2 ggr) hände inget mer än att stickningen blev finare och lite gosigare, precis som det ska.

När lappen åkt med i en 40 graderstvätt blev hela lappen rejält valkad, ingen större skillnad på de olika färgerna.
Min slutsats blir att jag måste testa att nåltova klippmaskor igen, för antingen lade jag för lite energi i mitt nålande eller så är mina tovningsnålar helt enkelt utslitna (kan de bli det?) efter ett antal julpyssel med barnen (de var betydligt yngre än vad de är i dag). Skyller gärna på att nålarna är utslitna och det var i alla fall inget konstigt med garnerna (det känns skönt).