Att välja färg

Att välja färger när man skall sticka ett plagg är inte lätt, särskilt inte om det är mer än en färg i plagget. Jag brukar lägga upp mina garnnystan på en bit av skrivbordet och sedan får de ligga där, ibland i många dagar, medan jag flyttar runt, lägger till och tar bort. Även datorn är ett av mina hjälpmedel. Såhär såg några av mina varianter ut när jag planerade inför Flowerpot Sweater.

Till sist gäller givetvis provstickning; i minformat eller i naturlig storlek. Stickar man i fullskala får man inte vara rädd för att repa upp (jag ser upprepning som en del i den kreativa processen).

5 kommentarer

  1. Precis så brukar jag också göra! Lägga ihop, titta från olika håll, byta plats, byta ut, byta tillbaka… Det måste liksom få ”värka fram”!
    Ha det bra!/ Sommarfröken

  2. Fattar inte riktigt hur, men jag ska väl klura ut något sätt att använda excel till stickmönster jag också. Tack för tipset!

Kommentarer är stängda.