Att välja färg

Att välja färger när man skall sticka ett plagg är inte lätt, särskilt inte om det är mer än en färg i plagget. Jag brukar lägga upp mina garnnystan på en bit av skrivbordet och sedan får de ligga där, ibland i många dagar, medan jag flyttar runt, lägger till och tar bort. Även datorn är ett av mina hjälpmedel. Såhär såg några av mina varianter ut när jag planerade inför Flowerpot Sweater.

Till sist gäller givetvis provstickning; i minformat eller i naturlig storlek. Stickar man i fullskala får man inte vara rädd för att repa upp (jag ser upprepning som en del i den kreativa processen).

,

5 Responses to Att välja färg

 1. mc-chick 11 februari, 2009 at 11:07 #

  Oh det lät bra, upprepning del av den kreativa processen!! Så ska jag tänka nästa gång!! 🙂

 2. Louise 11 februari, 2009 at 12:42 #

  Men vilket superbra sätt att testa i datorn. Vilket program använder du?

 3. Sommarfröken 11 februari, 2009 at 13:04 #

  Precis så brukar jag också göra! Lägga ihop, titta från olika håll, byta plats, byta ut, byta tillbaka… Det måste liksom få ”värka fram”!
  Ha det bra!/ Sommarfröken

 4. Marias garnhändelser 11 februari, 2009 at 13:07 #

  Jag använder excel till allt;-)

 5. Louise 12 februari, 2009 at 22:41 #

  Fattar inte riktigt hur, men jag ska väl klura ut något sätt att använda excel till stickmönster jag också. Tack för tipset!