Det blir inga Maria-vantar

Nu har jag fått reda på varför ”Maria-vantarna” inte kom med i boken det beror på att de är mycket lika Moravanten.
Jag har fått några bilder på den vante som Johanna hittat, härligt grön med gråblått mönster, och det har jag inte sett på några moravantar tidigare, dessutom har Maria gjort en liten tumkil och det tror jag inte att moravanten brukar ha (men jag har inte stickat några eller läst någon beskrivning).
Jag fick en bild på avigsidan också och där uppfattar jag det som om de enfärgade partierna är tvåändsstickade medan de flerfärgade partierna är stickade i vanlig flotterande stickning, men jag kan ha fel.
Jag har i alla fall fortsatt att sticka på mina vantar, som jag tänker kalla Mariavantar ändå, började med att lägga upp till vante två, man skall ju sticka vantarna parallellt, även om det blir ett antal år senare.
Jag gillar att Maria lag till en tumkil och jag ökat ytterligare för bekvämlighetens skull.
För att jag skall tycka att vanten sitter bra på min hand måste jag förlänga den en del innan det är dags att sätta av maskor för tummen (kan bero på att jag har en annan stickfasthet),    så jag har kompletterat med en bård till, har valt en som jag sett på många Moravantar (de kan se lite olika ut).