Djupdyk i garnskåpet

När jag såg Stephanies snygga Maireklänning blev jag så sticksugen. Visste att jag hade en del Shelter (garnet klänningen är stickad i) någonstans i gömmorna, bland annat rester från denna tröja jag stickade när garnet var sprillans nytt.
Blev lite överraskad då färgerna var fler (jag minns faktiskt inte när eller var jag skaffat dem) än jag trodde och det var inte speciellt mycket av varje färg (fast jag tror att färgerna åtminstone passar bra ihop). Jag trodde dessutom att garnet från Harrisville som jag stickade denna asymmetriska kofta i var av samma grovlek, men det visade sig att det var ganska mycket grövre. Garnet räcker inte på långa vägar till en klänning (och det är nog inte vad jag vill ha egentligen) men jag vet var jag kan köpa mer (även om färgerna jag har inte finns mer), men en tröja eller tunika kan det nog bli om jag kombinerar de olika garngrovlekarna. Jag känner utmaningen att göra något av garnet i alla fall och börjar så får vi se om jag kan ”make it work”.
Klänningen har en lite annorlunda axelkonstruktion, det är kanske den som lockar mina stickor allra mest.  Det är svårt att se om det kommer att gå, jag började sticka storlek 2, men siktar nog mer mot storlek 1 då stickfastheten på det grövre garnet (som jag började med) blev lite annorlunda än tänkt.