En ärm isydd!

Efter många timmars pill är ärmen isydd med mönsterpassning.

När jag vänder på arbetet ser baksidan ut såhär. Att jag har så mycket lösa trådar beror på att jag inte gjort någon steek på ärmkullen som mönstret föreskriver utan stickat den fram och tillbaka istället. Har valt att fästa dem efter att jag sytt i ärmen så att jag kan fästa i steeken istället för tröjan, blir kanske något smidigare.

Efter ytterligare pill och lite press med strykjärnet ser sömmen bättre ut. Med facit i hand hade jag nog gjort en steek på ärmkullen också då denna hade lagts sig ut mot ärmen på samma sätt som man lägger sömnsmånen när man syr i ärmar i ytterplagg. Steeken från ärmhålet lägger sig inåt…alltid lär man sig något. Att sprätta ur ärmen och sticka om ärmkullen känns i all fall INTE som ett alternativ.

Resultatet…nu återstår ”bara” att sticka klart ärm nummer två på samma sätt och att pilla i den.

11 kommentarer

  1. Oj, oj, oj vad snyggt det blir! jag är mäkta imponerad! Jag kommer förbi i veckan (om du har öppet som vanligt), då kanske man kan få glutta lite?

  2. En helt annan sak; det gäller Berta. Det ser inte lika dant ut i verkligheten som på ”kartan”, jag skulle vilja lägga ”omslag 2ihop” även på varv 9. Men isf stämmer det ju inte på varv 10, men ändå. Äh, jag har gjort en halv mudd nu och gör väl klart det här paret. Å så får vi ses å reda ut´et sen.
    Nu drar vi till Sandviken!

Kommentarer är stängda.