Ett par sockor till

Det räckte inte att sticka ett par sockfötter för att komma till ro, så jag stickade ett par hela sockor. Jag tog fram en påbörjad socktå stickad i ett av de garner Hallands kulturgarnsförening testspunnit. Garnet består framförallt av ryaull, det är 2-trådigt och Z-tvinnat. Jag har provat att tvåändssticka i garnet, men det ville garnet inte, det är lite svårflörtat.

Till skillnad från andra som teststickat garnet tyckte jag att det flöt på bra när jag stickade slätstickning (och resår) med garnet i vänster hand, men före tvätt ser sockorna ju lite ämliga ut.

Efter tvätt blir det mycket bättre.

Närbilder på materialet före och efter tvätt.

Jag gilla att garnet har sin egen vilja, det kan kännas lite hårt men mot fötterna funkar det bra även om jag inte använt sockorna någon längre stund, än. De är ju så vita och fina, ullen har verkligen en fantastisk glans.

Garnet är ju inte tänkt till sockor, men det är ganska hårddtvinnat så jag tror att det kan hålla ett tag i alla fall. Funderar på om jag skall valka fotsulorna lätt innan jag börjar använda sockorna, hälen har jag förstärkt.

Önskar att jag hade mitt färgeri kvar, för jag inser att ett par vita sockor kommer inte vara vita när jag använt dem ett tag.