Fallande krage

Fättröjan i den handspunna alpackan är färdigstickad och ljuvligt mjuk även om den luddar av sig en del, skulle nog ha tvättat den med avigan ut för att bli av med löshåren. Skall prova det nästa gång.

MEN (att det alltid skall finnas ett MEN) kragen beter sig inte som förväntat. Kan bero på att alpackan är mjukare och beter sig annorlunda än ull, eller så har modellen på bilden balanserat upp kragen mot halsen.
Behöver hjälp med en lösning, för jag kan ju inte gå och hålla upp kragen hela tiden! Skall jag korta av kragen (men jag gillar den stora kragen)? Finns det någon annan bra lösning, eller är det så att jag skall acceptera läget och sätta knappar på insidan också.
Detta kort är taget vid samma tillfälle men med mannens kamera, snacka om att bra verktyg gör skillnad även i denna sport:-)

11 kommentarer

 1. Är kragen dubbelvikt? Om den är det går det inte att lägga in något med lite stagande effekt i vikningen som hjälper till att hålla upp kragen?

 2. Snygg trojja och modell – håller med om att din mans fotografkonster bidrar till att ta fram det bästa!

 3. Kankse kan du ”fodra” kragen med någon vliselineliknande? Det syns ju ändå inte eftersom den är dubbelvikt. Och stor krage tror jag definitivt är snyggast.

  Skönt att se skillnaden på kort och kort – då kan jag skylla på kameran i fortsättnignen också 🙂

 4. Jättesnygg tröja! Tyvärr har jag ingen bra lösning på problemet. Det är nog så att alpackans mjukhet och tyngd gör att kragen inte står av sig själv.

 5. Små hyskor och hakar i storlek bh-spänne på insidan kanske skulle hjälpa något. Nästan osynligt iaf.

 6. Tröjan är kanonsnygg.
  Det är nog garnets fel.
  Det går kanske att stoppa in någon form av inlägg?????

 7. Tack för alla tips! Får försöka med något stadgande eller så sätter jag bara i fler knappar, storleken vill jag behålla…kommer bli finfint att värma sig bakom svala kvällar:-)

 8. Tröjan blev jättefin! Trist dock att kragen inte uppför sig som den ska. Jag hoppas att du finner en bra lösning! Lycka till!

Kommentarer är stängda.