Första dagen på Shetlandsöarna

Den egentliga gruppresan började inte förrän på flygplatsen där vi möttes allihop för en lite hoppig överfart med ett litet propellerplan.

Till slut anlände vi i alla fall till detta fantastiskt vackert belägna hotell, Busta House.

Att hitta ett ställe som är vackert på dessa öar är inte särskilt svårt, det är otroligt vackert överallt och var man går bräker ett par får i närheten.

Första studiebesöket var på Shetland Designer där de hand- och maskinstickar plagg för försäljning.

Väggarna var tapetserade av stickade färgprover. Lika dålig som hemsidan är, lika duktig är Vilma Malcomson att kombinera färger….så mycket inspiration!

Där träffade vi också Anne

som stickat dessa balla staket som jag tidigare beundrat här.

Nästa besök var i Neila Nells atelje (hela gänget samlat utanför).

Hennes stickning är långt ifrån vad man förväntar sig på Shetlandsöarna, här önskar jag att jag hade fotograferat hennes elefantöra som jag blev mycket förtjust i, men det missade jag tydligen.

och hennes handspunna garner härligt helgalna.

The Textile Working Museum träffade jag Brita igen (vi sågs  på Sätergläntan i höstas) och hon visade deras samlingar av

fantastisk spetsstickning,

läcker flerfärgsstickning,

och annat textilt relaterat, vem vill till exempel inte ha en sådan här att blocka tröjor på?

Barbara visade hur supersnabbt man kan sticka med garnet i höger hand förutsatt att man har stickbälte och långa stickor med spets i båda ändarna. Jag vill lova att det inte gick lika fort för mej, har dock investerat i både bälte och stickor så jag tänker öva mer….

4 kommentarer

Kommentarer är stängda.