Resan till Shetlandsöarna

började (och slutade) med ett stopp i Edinburgh.

Vädret var så fint att vi hoppade över alla museibesök och bara njöt av staden istället. Vi promenerade hur långt som helst, passade på att sitta i solen och sticka och besökte (givetvis) ett antal garnbutiker.

Kathy’s Knits specialiserade på garner med Brittisk ull, vid många av hyllorna fanns tom bilder på fårrasen – I like! Blankt och vackert garn av Teeswater fick komma med hem.

Be Inspired Fibres vars specialitet var garner från Asien plus lite annat som också bara innehöll naturmaterial. Här föll vi bla för garn spunnet av kammad MINK!

K1Yarns som hade denna superfina tröja i fönstret och massor av fina garner inne i butiken. Beskrivningen fick följa med hem, dock inte garnet för det var slut.

Ginger Twist Studios som färgar stor del av sitt garn själva. Det finns även garn på varuhusen tex John Lewis (främst Rowan & Debbie Bliss)och Jenners (lite Rowan annars ointressant) samt ett par traditionella garnbutiker, men de senare hann vi inte med.

Vi gjorde ett försök att gå på stickcafé, men just denna dag stängde restaurangen tidigare.

Istället hamnade vi på Jamie Olivers restaurang, lite hippt och mycket gott. Gott var förresten det mesta vi åt både i Skottland och på Shetlandsöarna (det trodde vi inte innan).

Nästan varje kväll stickade vi tills vi somnade….

3 kommentarer

  1. Ja, Edinburgh er en dejlig by, jeg så ikke alle de garnaffærer som i gjorde, men husker især K1. Glæder mig til at læse om din Shetlandstur!! Karen.

Kommentarer är stängda.