Galet stickprojekt

När jag såg denna fina tröja blev jag sugen direkt, men det visade sig att Cosmology inte var helt lätt att lägga vantarna på. När jag väl fick möjlighet var det inte tröjan som hamnade på stickorna, det var den halvgalna halskragen Aphelion. Jag tror att det var bästa stickkompisen och jag som hetsade upp varandra på något sätt.

Fick för mej att Ett självrandande garn skulle passa utmärkt och letade fram en påse Big Delight som inte blivit den tröja som jag då planerade (och som jag nu inte vill sticka).

Valde att kombinera dessa 2 färger, färgkombinationen blev jätteläcker, stickfastheten perfekt, men materialet otroligt stabbigt.

Efter lite letande i skåpen hittade jag detta självrandande sockgarn med bling (hur detta garn hamnat hos en så oblingig person som mej kan man undra).

Det blir jättefint, och i ett sådant här galet projekt är det inte alls fel med lite bling tänker jag.

Måste bara komma ihåg att, nästa gång det står att jag skall sticka patent/brioche/fishermans rib med nedtag i föregående varv så skall jag sticka tekniken med omslag istället. Jag får mycket mer flyt i stickningen när jag stickar patent med omslag (nu måste jag hela tiden kolla så att jag sticker ner stickan på rätt ställe) och det går inte att byta mitt i ett projekt, tyvärr.