Garanterat handstickade

Ibland hör jag lite nedlåtande om stickade plagg ”den där är väl maskinstickad” (och då menar man stickad på handstickningsmaskin). Jag som har provat handstickningsmaskin LITE inser att den konsten inte är så lätt som man tror och bör uppskattas mer än så. Det är inte bara att stoppa in garnet i ena ändan och plocka ut plagget i andra ändan, ICKE. Dessa Slippery socks, aprilsockor i Stickameras sockklubb, är i alla fall garanterat handstickade och inte gjorda på denna (har inte packat upp den ur lådan än – måste ha STARK hjälp till detta). Sockorna är stickade på harmonistickor 2,25 med Marias garns eget handfärgade sockgarn.

6 kommentarer

  1. Hej!
    underbara sockar. Ska försöka göra dem själv. Får titta i sockgarnslådan om det finns något lämpligt garn.
    MVH Monica

  2. Sockorna är jättefina!

    Och du har helt rätt ang. maskinstickat. Man hör ofta nedlåtande kommentarer av okunniga personer och det är inte alls så lätt som det ser ut! Om det var lätt skulle det nog inte finnas så många oanvända stickmaskiner undanstoppade under sängar m.m.

  3. Jag instämmer i att det inte är bara…….Efter att ha försök ett par timmar med sådär resultat tror jag jag väntar ett tag med nästa försök.

Kommentarer är stängda.