Halsduk till min älskade

Måndag: Kommer på att KM har namnsdag på lördag. Tänker att en Noro striped scarf i färgerna 264 & 8 kan bli en perfekt present (den observante inser snabbt att jag startar en till fast nummer 1 ännu ej är färdigstickad, hopp så det kan gå). Hinner inte långt förrän KM helt oväntat kommer in i butiken. Jag sveper ner stickningen bakom disken så att stickor och garn far åt var sitt håll (men jag tror inte att han ser något). Den dansföreställning som KM och yngsta dottern ser på kvällen är mycket kortare än jag trodde så det blir inte så mycket stickat på halsduken som planerat.
Tisdag: På mornarna brukar jag ha en timmes sticktid hemma innan jag går till jobbet. Idag stannar för ovanlighetens skull KM hemma en stund då han skall på en föreläsning som börjar lite senare så min sticktimme försvinner. På kvällen besöker jag Dominomaskorna och hinner sticka en bra bit trots att vi skrattar och flamsar hela kvällen.
Onsdag: Även idag blir mannen hemma på morgonen och på kvällen är det kurs i butiken. Tur att jag hinner sticka på jobbet. Halsduken har kommit halvvägs.
Torsdag: Stickar i lugn och ro på morgonen. På torsdagskvällarna brukar mannen gå på fotoklubb, men jag upptäcker till min förvåning att denna torsdag inte är en sådan torsdag.
Fredag: Även denna dag stickar jag i lugn och ro på morgonen och hinner en bra bit. Halsduken blir klar under dagen så jag fäster alla trådar och slår in den. Inser att även om jag hinner tvätta den så lär den inte hinna torka till dagen efter (tvätt & ”blockning” får lösas efter lördagen).

, ,

8 Responses to Halsduk till min älskade

 1. toveb 21 mars, 2009 at 19:20 #

  Haha, allt arbetade emot dig men den blev verkligen vacker i sina grönblåa toner! 🙂

 2. fale artut 21 mars, 2009 at 20:10 #

  Ja, ibland blir det verkligen inte alls som man har tänkt! Men det blev ett verkligt bra slut, Vacker Halsduk!

 3. Anonymous 21 mars, 2009 at 20:22 #

  Väldigt vacker halsduk!! Bilderna gör den dessutom all rättvisa. Din älskade blir säkert överlycklig. En sådan fotocha… förlåt halsdukschans går ju inte att missa. Din älskade kommer säkert att ha glädje av den hela sommaren…. 🙂 /Mvh, Peter-L och fotovän.

 4. Sommarfröken 22 mars, 2009 at 00:11 #

  Halsduken är jättefin! Precis de färger som jag gillar mest! Han blir säkert jätteglad!/Sommarfröken

 5. Pia 22 mars, 2009 at 08:22 #

  Dessa underbara Norofärger!

 6. Anonymous 23 mars, 2009 at 08:25 #

  Ibland är livet fullt av överraskningar.
  Sjalen är såå snygg.
  Skönt att kunna svepa in sig i nu när vintern kom en sväng till.
  Kram./Ella.

 7. Soili 23 mars, 2009 at 10:36 #

  Oj,oj..,vilken rysare du har varit med om.Det är väl typiskt,det där,hihi..men spännande läsning.Härlig färg på halsduken.

 8. Marias garnhändelser 23 mars, 2009 at 10:51 #

  KM såg mycket nöjd ut när han vandrade ut i snön i morse insvept i sin nya (och blockade) halsduk:-)