Hältrubbel

Hade lite problem när jag stickade Ziggy’s häl, tyckte att den blev konstig. När jag var klar förstod jag varför…det var ju en ”timglashäl” som jag inte gillar Det känns som om hälen inte får plats. Att jag aldrig kan lära mig att läsa beskrivningen innan, eller i alla fall titta på bliderna lite mer noga.
Snabbt repade jag upp för att göra en ny häl. Insåg snabbt att det skulle bli ett glapp mellan zigzag-ränderna men tyckte DÅ att det inte skulle göra något..men nu vet jag inte.
Ziggy får vila medan jag funderar på om jag kan göra en ”riktig” häl med hällapp utan att få en enfärgad vrist. För den lösningen kan jag inte hitta någonstans. Eller är det någon som kan tipsa om någon sådan häl?

2 kommentarer

  1. Skulle det kanske gå att sticka hälen enfärgad och ovansidan sicksackad? Jag tror att borde funka om du du fortsätter med samma garn på ovansidan men tar ett annat till hälen.

    Eller tänker jag helt fel nu?

  2. när jag vill ha en djupare häl har jag gjort en peasant heel/afterthought heel (kan potentiellt kallas isatt häl på svenska?) och stickat ett par extra varv innan jag börjar minska.
    när jag har plockat upp de vilande maskorna för hälen brukar jag sticka 4-6 varv utan minskningar först och prova, för att sedan minska om det verkar lagom. sockan ser lite lustig ut utan innehåll, men det brukar jag kunna leva med. lycka till!

Kommentarer är stängda.