Här tog det stopp

Nu gick det inte att sticka utan hjärna längre. När det blev dags för häl blev min förvirring total…tror dessutom att det finns någon errata att ta del av.

4 kommentarer

 1. hej,

  det är fel överallt i det mönstret känns det som, i tåbeskrivningen finns det flera fel, sedan är det fel på rad 42, 44, 46, 50.

  hälen är också fel. för över alla maskor för hälen på de två hälstickorna 1+4 plus 21+21 m från strumpticka 2+3. du skall då ha 77 maskor totalt på sticka 1+4

  när du börjar sticka slip 1, knit 1 så skall du börja räkna från de ursrprungliga 35 m för hälen! alltså inte inkl de 21+21 maskor som du fört över till hälstickorna (alltså sticka 1+4.

  jag hoppas verkligen att du fattar något:) annars får du maila mig, så skall jag försöka förklara bättre:)

  mönstret är verkligen krångligt skrivet, och det blir ju inte bättre av alla desssa fel!

 2. alltså, hälen:

  du har 35 maskor från början på sticka 1+4, sedan skall du föra över 21 maskor från sticka 3, och 21 m från sticka 4 (fronten), du har då sammanlagt 77 maskor.

  när du skall börja sticka på hälen, då börjar du inte räkna från de maskor du just fört över, utan du börjar räkna från de ursrprungliga 35 maskorna.

  sett från rätsidan så blir det om du räknar med de maskor du just fört över, så börjar du slip1, knit1 från maska 22, sedan följer du instruktionerna som dom är skrivna i mönstret – då blir det rätt:)

 3. de blir snygga i alla fall. Hoppas du får ordning på det hela. Jag hoppade faktiskt över januarisockorna, jag kände att jag inte riktigt hann med och de verkade kräva en del pyssel. Skall föröska mig på februari istället.

 4. Hej,

  Hoppas att du mår bättre. OM det tar stopp för dig vet jag inte om jag vågar börja, fortsätter nog med vante och kofta i helgen.
  Krya på dig!

Kommentarer är stängda.