Inte SÅ konstigt

Så rätt, så rätt, socka blev det.
Rätstickad på ”fel” ledd. Beskrivningen finns hos Garnstudio. Garnet jag använt är Garnstudios Fabel, finns bla annat att köpa i butiken;-). Färgen är perfekt BÅDE lila och turkost och så lite grönt.

Passformen känns jättebra och jag gillar verkligen kilen bak som blir jätteläcker. Jag har sytt ihop sömmen under/bak med maskstygn så den känns inte alls, däremot blev tån inte helt bra.

Tån skulle snörpas ihop och det lyckades jag inte helt med, den känns lite hård, men jag har inte provat sockan i skor än. Skall prova att snörpa på annat sätt på socka nummer två.

Publicerat den
Kategoriserat som Okategoriserade Märkt ,

7 kommentarer

 1. Jättesnygg. Jag håller också på med ett par som stickas på längden med Opalgarn i färger och randning som ser ut som en målning av Hunderwasser. Lustigt.
  Ha en kul vecka i Dalarna.

 2. Så då va de inte en midja de var en häl.
  Men jag försökte i alla fall.
  Ska försöka med ett par själv.
  Ha de gott Eva i halmstad

 3. Jättefina sockar.Dom sockorna jag stickade var efter ett tyskt mönster och där fanns inte den fina kilen,så dom blev alldeles för smala.Men detta mönster är toppenbra.

 4. Jag testade den slätstickade varianten av det mönstret, men bestämde mig till sist för att repa upp det hela. Framförallt för att jag tyckte att det var alldeles för obekvämt med rätstickning i tån. (Men jag stickade i Regia, Fabel kanske är mjukare?)

  Jag fick inte heller ordning på snörpningen av tån, skönt att höra att det inte bara var mig det var fel på. 😉

Kommentarer är stängda.