Jag är så glad!

Har tillbringat några härliga dagar på Syfestivalen. Har stickat och pratat stickning i dagarna 3 i Garngalleriets monter och mött så många trevliga stickare, så himla härligt! Kameran var med, men dagarna var så intensiva att den inte kom fram, vet att det var flera som fotograferade och är det någon som har lust att dela med sej av någon bild på mej eller mina alster skulle jag bli jätteglad!

Helgens höjdpunkt var Stickas! årsmöte där jag fick 2013 års nomineringsstipendium.

Jag blev så glad, känner mej så stolt och hedrad och tackar Sticka! så mycket, speciellt då Liisa som nominerade mej. Här är Liisas motivering (som gör mej varm i hela kroppen):
”Maria har länge varit engagerad i Sticka! och sa upp sig från sitt lönearbete för att kunna ägna sig på heltid åt stickning. Efter att ha sålt sin garnbutik (MariasGarn, numera Litet nystan) ägnar hon sig numera åt att designa och ha kurser och workshoppar för att sprida olika sticktekniker. Maria är kunnig och hennes workshoppar är alltid inspirerande, pedagogiska och väl förberedda. Jag tycker att Maria ska få stipendiet som en uppmuntran och kanske ett bidrag till att gå en kurs för att hon ska kunna lära sig ytterligare någon teknik eller liknande. Det skulle vara väl investerade pengar då många andra framöver kommer att kunna få nytta av vad hon lär sig.”
Detta kommer jag att leva länge på, får ny energi av detta kvitto på att det jag gör uppskattas.
Sticka!s andra stipendium hade Gudrun sökt för att rekonstruera en krokad väst som finns i Nordiska museets samlingar (hittade inte den i digitalt museum, däremot denna hjärtvärmare som man kanske kan hoppas på att hon tar sig an som nästa projekt). Grattis Gudrun!

Lite godis hade jag givetvis med mej hem, några av Tant koftas knappar, några böcker och ett helt gäng härvor av de garner från Cascade som Garngalleriet precis tagit in, ser mycket fram emot att testa (och klappa) dessa.

12 kommentarer

  1. Grattis Maria! Vad roligt! Du är verkligen värd stipendiet.
    Du är otroligt inspirerande med allt vackert du gör- och ännu mer med din härliga personlighet!

Kommentarer är stängda.