Kärt återseende blev det

när jag rotade i stickkorgen.

Någon gång under 2004 blev jag helt betagen i Aberlady, designad av A. *more (finns i boken The Celtic Collection). Det visade sig att det var fler som ville sticka henne och vännen K startade en KAL. Då tröjan stickas av tunt garn på tunna stickor gick det ganska långsamt och hon försvann ner i stickkorgen.
Aberladyn dök upp igen förra sommaren då hon var en av spelarna i M’s fotbollsstickning. Större delen av turneringen tillbringades dock på avbytarbänken, men nu är hon tillbaka igen.
Min Aberlady stickas i vit kabeltvinnad merceriserad bomull på stickor nr 2 och mönstret framträde fint. Även om man måste hålla reda på varje maska är det faktiskt en ganska bra TV-stickning.

4 kommentarer

  1. Åhhh… snacka om att man blev inspirerad!!! En Aberlady… eller hur hon nu stavades, 😉 Tappade fattningen omgående när jag såg henne där på bild… Jajaja, inte färdig, men ändå… ngn gång lär den ju bli det, och inte katten går hon ur tiden, 😉 Snacka om att man VILL göra :p
    Må så gott… värmländskan… kramis, ngn som dock inte tror vårt bibblo har den boken, suck… … … perfekt semesterstickning på kvällstid annars – bomullsgarn…

  2. *ler*
    Funderar över garnet… Kabeltvinnat bomullsgarn… typ 8/4 eller tunnare??? tänker på stickor 2,5… Nyfiken 😉
    Må så gott… värmländskan… kramis och man dreglar även över färgade garnet, puh…

Kommentarer är stängda.