Kärt återseende blev det

när jag rotade i stickkorgen.

Någon gång under 2004 blev jag helt betagen i Aberlady, designad av A. *more (finns i boken The Celtic Collection). Det visade sig att det var fler som ville sticka henne och vännen K startade en KAL. Då tröjan stickas av tunt garn på tunna stickor gick det ganska långsamt och hon försvann ner i stickkorgen.
Aberladyn dök upp igen förra sommaren då hon var en av spelarna i M’s fotbollsstickning. Större delen av turneringen tillbringades dock på avbytarbänken, men nu är hon tillbaka igen.
Min Aberlady stickas i vit kabeltvinnad merceriserad bomull på stickor nr 2 och mönstret framträde fint. Även om man måste hålla reda på varje maska är det faktiskt en ganska bra TV-stickning.

,

4 Responses to Kärt återseende blev det

 1. Bim H-D 24 juni, 2007 at 12:45 #

  Åhhh… snacka om att man blev inspirerad!!! En Aberlady… eller hur hon nu stavades, 😉 Tappade fattningen omgående när jag såg henne där på bild… Jajaja, inte färdig, men ändå… ngn gång lär den ju bli det, och inte katten går hon ur tiden, 😉 Snacka om att man VILL göra :p
  Må så gott… värmländskan… kramis, ngn som dock inte tror vårt bibblo har den boken, suck… … … perfekt semesterstickning på kvällstid annars – bomullsgarn…

 2. Bim H-D 30 juni, 2007 at 13:46 #

  *ler*
  Funderar över garnet… Kabeltvinnat bomullsgarn… typ 8/4 eller tunnare??? tänker på stickor 2,5… Nyfiken 😉
  Må så gott… värmländskan… kramis och man dreglar även över färgade garnet, puh…

 3. Marias garnhändelser 30 juni, 2007 at 15:09 #

  Japp, kabeltvinnad bomull är ganet, grovlek 12/6 (lika tunt som 8/4), stickor 2,0.

 4. marianne lundholm 26 juni, 2008 at 08:06 #

  maria, aberlady är ju så snygg, har boken, men jag har inte tålamod till sådan stickning