Klar för dekorering?

Spedetröjan är monterad och ”klar” för att gå på kurs…drygt en vecka före avsatt tid – dvs inget gick fel….förutom att ärmarna är för LÅÅÅÅNGA. Jag blir desperat. ALLA mina tröjprojekt på senaste tiden har haft allvarliga ärmproblem.
Vad göra? Det enda jag hinner innan kursen är att prova att blocka om…men jag tror inte det räcker. Receptet blir nog att dekorera tröjan kring halsen på kursen och gå hem för att korta av ärmarna nerifrån (garn har jag gud ske lov kvar).

Mötet mellan axel och ärm blev i alla fall snyggt!

3 kommentarer

  1. Kan man inte ta till en genväg i värsta fall? Alltså om du verkligen behöver ha tröjjan klar snabbt.

    Jag har hört, men aldrig testat själv, att man kan sy in ärmarna med symaskin. Och sedan klippa av överflödet och zickzacka kanterna. Men det funkar kanske bättre då man bara vill smala av något. Inte när man vill korta ärmarna.

    En annan idé är att man skulle kunna montera ihop ärmen igen fast längre in den här gången. Då skulle du ha kvar den fina borden på ärmen. Men även här behövs ju att man är ’dirty’ och klipper och syr med maskin… ujj, ujj.

  2. Jag gillar långa ärmar! 😉

    Snygg tröja och otroligt snygga detaljer, jag visste inte att man hade sånt snyggt på spedetröjor, jag har bara sett sammets- och sidenapplikationer!

  3. Spedetröjorna dekorerades både med strukturmönster och med vackra tyger & band. I Britt Marie Christofferssons ”Svenska tröjor” finns fina bilder. Har du inte tillgång till den så påminn mej när du kommer till butiken nästa gång så visar jag

Kommentarer är stängda.