Lång och smal

Har haft en hel del problem med att få ihop axeln på min Cabled Riding Jacket. Enligt mönstret skall man avmaska axlarna trappstegsvis och sedan sy ihop, men antalet maskor på fram och bakstycken är olika och dessutom sitter inte flätorna mitt emot varandra. Alla mina försök, det ena fulare än det andra, gjorde att kameran kroknade (inte en enda tydlig bild och tur är kanske det). Till slut har jag med mycket fixande och trixande fått ihop en axel som jag tycker duger, eller? Den är rakt avmaskad och hopstickad + några ökningar här och några minskningar där för att få ihop mönstret.Fast när jackan kom av stickorna blev den otroligt smal… vågar inte prova… stickar ärmar medan jag repar mod.

,

2 Responses to Lång och smal

  1. Ming Ching 16 maj, 2008 at 11:39 #

    Här är mönstret till dumstruten (dvs baskern som inte vill…)

    http://www.baycrochet.com/patberet.htm

    : )

  2. Inger 16 maj, 2008 at 23:00 #

    Jag tycker du lyckats bra och vad gäller smalheten ser den väldigt töjbar ut.En annan sak,jag måste nog ta mig till Stockholm snart för jag är i stort behov av blockningsvajrar.