Mer krulligt garn

Som jag skrivit tidigare har även min Cabled Bolero obefintlig passform. Tittar man på Ravelry är det inte många som är nöjda med passformen på detta plagg (och det finns ändå 74! färdigstickade), sitter det OK är modellen omgjord. Igår kväll fick jag hjälp av kära stickvännen A att prova och nåla, prova och nåla igen, och igen.
Till sist kom vi fram till att det BORDE bli bra om ärmarna och två pentagoner (på var sida) görs om till kvadrater istället (då försvinner området som är markerat med säkerhetsnålar på bild 1), dessutom tillkommer en söm (bild 2).
Ena sidan är nu upprepad för omstickning, när det är gjort är det dags för ny provning och nya beslut.

2 kommentarer

  1. den där verkar vara svår, jag har läst flera som bloggat om den, men bara en som fått den att sitta perfekt:)

    det skall bli jättespännande att se hur din blir!

  2. Go Girl! Skam den som ger sig. Jag är grymt inponerad av att du inte ger upp och bara repar upp allt till en krullig hög med garn (vilket jag nog hade gjort…).
    Väntar ivrigt på bilder på hur din nya strategi fungerar.
    Jag håller tummarna!

Kommentarer är stängda.