Nu har det hänt igen!

Jag har blivit av med plagg ur butiken igen. Jag känner mig så ledsen och förnedrad. Igår upptäckte jag att min ganska nystickade lila linkofta var borta
och för ett tag sedan försvann denna
och för ännu längre sedan den här
och ingen har väl glömt dessa.
Jag undrar om den som stjäl av oss små näringsidkare verkligen förstår hur hårt det påverkar oss. Det finns inga försäkringar eller annat som täcker, det är precis som om att bli bestulen direkt ur plånboken.
Förstår de att för handstickade plagg av egen design ligger det många hundra timmars jobb bakom; planering, provstickning, uppstickning, upprepning, dokumentation etc. Jag som gör allt själv börjar fundera på om det verkligen är värt besväret att designa och sticka upp plagg och sedan visa upp dem i butiken. Mitt syfte är ju att inspirera, men detta känns verkligen inte inspirerande.
Om du som tagit plaggen läser detta och ångrar dej, lägg dem i en påse och lämna in dem till min granne i tobaksaffären. Du behöver inte förklara (han vet inte) och han kommer inte att undra varför du lämnar ett paket till mej.
Jag känner mej bara så ledsen och besviken.

32 Responses to Nu har det hänt igen!

 1. Anonymous 22 oktober, 2008 at 10:19 #

  Så otäckt…

 2. Maria 22 oktober, 2008 at 10:32 #

  Så fruktansvärt elakt gjort. Har lång erfarenhet av serviceyrken och vet hur vanligt snatterier är, men det här var nog höjden av elakhet. Sno något som någon har lagt ner tid, själ och omsorg på. Usch. Förstår dina känslor.
  Kanske det vore en idé att skaffa ett låst glasskåp? Borde finnas ganska billiga att få tag på eftersom varje skola har hur många som helst, du kanske kunde höra efter med din kommun om dom har något stående i ett förråd?
  Jag håller tummarna att du får tillbaka något av dina plagg!

 3. Anonymous 22 oktober, 2008 at 10:38 #

  Jag beklagar förlusten av dina mästerverk. Det är för ledsamt och trist att folk inte kan skilja på mitt och ditt. /Matilda

 4. Karin S 22 oktober, 2008 at 10:47 #

  Jag blir både arg och ledsen.

  Det är otroligt fräckt att ta något som nån annan jobbat så oerhört mkt med.

  Stor kram
  Karin

 5. Beatrice 22 oktober, 2008 at 10:48 #

  Det finns knappt ord för det som har hänt dig. =( Att inte folk kan hålla fingrarna i styr är så trist. Det kan ju inte kännas bra att gå omkring i saker som är stulna. Ja förresten, vågar de gå omkring i dem annat än hemma i så fall. Risken finns väl att någon skulle känna igen tröjorna. Men det struntar de väl i, de kan väl inte stava till samvete i alla fall. Marias tips om glasskåp kanske skulle vara något även om det blir något av en barriär till dina stickade alster. Hoppas du finner på en lösning.

  Kram Beatrice

 6. Åse 22 oktober, 2008 at 10:49 #

  Det är för bedrövligt! Jag hoppas verkligen att du inte tappar sugen. Vi är så många som har dig att tacka för oceaner av inspiration och stickglädje! Stor kram

 7. Ulricha 22 oktober, 2008 at 11:32 #

  Fy fanken vilka männsikor det finns!

  Kanske borde fundera på att ”låsa fast” kläderna i ett klädräcke och låsa upp om någon vill prova? Det går ju att se tröjor och sjalar fast de sitter fast i ett lite längre snöre/kedja som i sin tur sitter fast i något räcke.

 8. Vickan-Pickan 22 oktober, 2008 at 11:36 #

  Åh vad tråkigt och så kränkande. Jag har själv varit i din underbara butik och blev otroligt inspirerad av att kunna se och käna på dina fina kreationer. Jag tycker att det är otroligt sorgligt och rent för jävligt om man inte ska kunna få göra det mer på grund av att idiotiska puckon inte kan hålla fingrarna i styr. Hoppas innerligen att du får dina saker tillbaka. Med en ursäkt!

  Victoria

 9. Cat 22 oktober, 2008 at 11:48 #

  Idioter!! Hur kan man?!?

 10. Anonymous 22 oktober, 2008 at 12:27 #

  Hej!
  Det är ju fruktansvärt.
  Det värsta är ju nog att det måste vara en kvinna med stor förståelse för vackra handstickade saker, som kanske tom. själv är väl förtrogen med stickor och garn.
  En av mina garnförsäljare i Malmö kom faktiskt på en av sina bästa kunder med att stoppa på sej en lingarnshärva, fy för, då har man skunkit lågt.
  Har bara varit hos dej en gång, men ack så trevligt, tyvär är det lite långt att åka från Trelleborg.
  Kram från Monica
  Tappa inte sugen!!!

 11. Ulrica 22 oktober, 2008 at 13:23 #

  Nä fy vad trist och elakt! Hur 17 får de med sig grejerna ut… Deäör ju bylsiga.

  Kram

 12. Tina 22 oktober, 2008 at 14:11 #

  Fy fan vad lågt! Att man ens kommer på tanken! Hoppas verkligen du får tillbaks den!

 13. Anonymous 22 oktober, 2008 at 14:39 #

  Vá trist!! Hoppas någon får dåligt samvete och inser vilket jobb som ligger bakom!!
  Du har fått många goda råd vad jag ser, så ge inte upp. Din affär är toppen!! Speciellt när man kan se o känna på dina kreationer!
  Kram Anita i Fardhem

 14. Annelie 22 oktober, 2008 at 14:41 #

  Fy, vad usligt gjort! Håller tummarna för att den skyldiga drabbas av svår ånger och lämnar tillbaks plaggen. Alternativt drabbas av allergichock och får klåda över hela kroppen – som inte går över! Ooops, fast så får man väl inte tänka…?

 15. Britt-Marie 22 oktober, 2008 at 15:24 #

  Helt otroligt idiotiskt elakt gjort!

  Men koftorna är så läckra att jag skulle ha velat se dem i verkligheten, ursnygga.

  Jag hoppas verkligen att de som tagit dessa får skämmas. Kanske tipsa tidningen så du får in en artikel?

 16. Marika 22 oktober, 2008 at 16:09 #

  Jag fattar faktiskt inte hur folk kan med! Kanske du kan skaffa vajrar och låsa fast dina tröjor på galgar? Det är ju för uselt att det ska behövas….

 17. Soili 22 oktober, 2008 at 17:25 #

  HELT OTROLIGT FRÄCKT !!!!!!Jag saknar ord.Förstår inte……hur hinner dom???Att dom har bara har”mage”att sno så där.Du får nog skaffa någon form av plastlina kanske som du fäster genom plaggen,och knyter fast i väggen.Då blir det ju lite krångligare med det samma.Då kanske du hinner se om någon fnular med något.Man kan väl inte hoppas att tjyven får dåligt samvete och ämnar tillbaka.

 18. Maria 22 oktober, 2008 at 17:41 #

  Fy vad jag blir ledsen och arg när jag läser detta. Att folk inte skäms! Jag hoppas att du även i fortsättningen kommer att visa upp alla dina vackra plagg i butiken. Det känns ju hemskt att man snart skall behöva larma överallt.
  Kram på dig!

 19. Anonymous 22 oktober, 2008 at 18:54 #

  Jag vet vad folk kan göra..beställa handmålade glas av mig..(levererade till en bekant..och skulle betala till mitt bankgiro)Hon betalade aldrig trots att jag ringde 3 ggr. Och sedan (hade mage)..att beställa igen..1 år senare.. till svärfars födelsedag….
  Men som tur var hade jag noteringsbok och hade markerat henne!!

  Lås fast dina underbara ..för oss inspirerande alster!!!Tro inte att alla är goa!Jätte svårt.Men skydda ditt!!Fy..säger jag bara!
  Måtte den som ”SNODDE” ditt/dina alster SKÄMMAS!!!
  Hälsningar Ella.

 20. Åsa 22 oktober, 2008 at 19:19 #

  Usch! Hur kan folk vara så otroligt okänsliga, kan de sedan använda dessa plagg med gott samvete?? Du får göra som cykelhandlaren här i V-torp, kjedja ihop plaggen med en sån där slang och låsa fast dem. För stöldskydd kostar väl skjortan?!

 21. Mia 22 oktober, 2008 at 19:55 #

  Det är verkligen oerhört. Jag känner med dig, hoppas verkligen du får tillbaka de fina tröjorna. Kram!

 22. Boel 22 oktober, 2008 at 20:23 #

  Skickar en styrkekram!! Jag hoppas du hittar ett bra sätt att kunna visa alla dina fina alster utan att bli av med dem – de är så inspirerande i butiken med garner och uppstickade modeller.

  Boel

 23. SUSANNE 22 oktober, 2008 at 20:46 #

  För j…..t rent ut sagt! Har haft hantverksaffär i Malmö för en hel del år sedan men redan då fick vi låsa när vi såg vissa personer närma sig. Står man ensam i butiken har man inte en chans att ha koll. Ledsen för din skull.

 24. Susanne 22 oktober, 2008 at 22:52 #

  Det är helt sanslöst elakt och tråkigt!! Känner med dig och hoppas att du inte ger upp, du är en inspiration för många!! Hoppas du hittar en bra lösning så dina vackra saker inte ”promenerar” ut, kram Susanne

 25. Anna 23 oktober, 2008 at 00:13 #

  FY %#/(¤%&!!!!!

  Tänk att någon har mage att göra sånt. man får lust att patrullera och vara butikskontrollant för att det inte ska ske igen.

  Undrar om tjuven/arna förstår att de tagit unika och då igenkänningsbara plagg. Vi får hålla ögonen öppna.

  Tänk vad trist världen är om det behövs glasskåp, kedjor eller larm för att kunna bedriva verksamhet.

 26. Maria 23 oktober, 2008 at 09:29 #

  Jag förstår att det känns ordentligt! Du har ju gjort allt det där fina för att inspirera kunderna och visa oss hur olika garner och mönster ser ut uppstickade. Måste nästan vara en kleptoman, nån som inte kan låta bli, för det är så svårt att tänka sig att nån sund person skulle göra så mot dig.
  Jag tycker idén med en vajer trädd genom plaggen verkar bra, så kan man fortfarande känna på dem.

 27. katarinaknits 23 oktober, 2008 at 12:13 #

  Usch, jag vill bara få ur mig en massa okvädningsord, jag kan inte FATTA hur folk kan vara så j-a förnedrat LÅGA att man gör nåt sånt!!! Usch säger jag igen! Jag önskar att det gick att få reda på vem/vilka som ligger bakom, då skulle jag hänga ut dem med bilder på min blogg!! FY!!

  Även fast det inte är nån vidare kompensation, men en stor kram till dig dig, Maria.

 28. Samtal från min trädgård 23 oktober, 2008 at 16:10 #

  Usch nej, så tarvligt, man blir ju jättebesviken!
  Det har hänt även i vår lilla stad i en av garnbutikerna att de har blivit av med plagg, 2 sjalar. Men som sagt, de som gör det förstår inte vilket arbete det ligger bakom, att arbetet som hänger där är ett unikum. Många tröstekramar till dig!

 29. Johanna 23 oktober, 2008 at 20:23 #

  Usch vad trist. Man blir ju tokarg över sånt!!

 30. Anonymous 25 oktober, 2008 at 16:37 #

  hej Maria

  har lige läst din om at der er nogen der tager ting i butikken.
  Det sker også for de Danske strikbutikker, hvor flere har sat kamera op – – og en har sat bjælder/klokker på modellerne.

  hoppas at du hitter nogen løsning, så det icke fortsætter.

  Strikkelig hilsen

  Vibeke

 31. trulpen 4 november, 2008 at 23:50 #

  Det finns alltid idioter. 🙁

  Kedjor och glasskåp är nog bättre än att få verken stulna, även om det känns lite trist med sådana anordningar. Det blir ju lite panoptikon över miljön i butiken och signaler om att du inte riktigt litar på dina kunder. Fast tyvärr är det väl också så? Alla kunder går inte att lita på.

  Jag har ett annat förslag. Det är inte säkert att det är bättre, men en ganska snygg lösning tänker jag är att ta fotografier av plaggen och istället ställa ut dessa i butiken på väggar och stativ (vernissagestämning). Om någon vill se något IRL så går det ju bra att fråga dig, så kan du ta fram det.

  Hoppas du hittar något bra sätt att mota tjuvarna i grind. De jävlarna. 🙁

 32. Kia 23 december, 2008 at 20:30 #

  Tråkigt att du blir av med dina grejor. Att människan fortfarande inte an skilja på ditt & mitt är konstigt.

  Om det är till någon tröst är du en stor inspirationskälla för oss stickfantaster och det är med stor nöje jag tittar på dina vackra kreationer.

  God Jul!