Ny teknik = nya sockor


När jag ser en ny teknik blir jag alltid lika sugen på (läs kan INTE låta bli) att testa den i ett nytt projekt. På Knitting Daily visar Eunny Jang ”tubular cast on” som skall vara mycket stretchig.

Skulle därmed passa ypperligt på ett par sockor stickade uppifrån och ner (vilket jag undviker pga att alla uppläggningar känns stumma mot mina kraftiga vader).
Sockor att testa tekniken på blev Chevalier socks som känns jobbiga att räkna om för att stickas fån tån istället. Dessutom är decembersockor i Stickameras sockklubb.

Det var lite pilligt att överföra tekniken till att sticka runt + att flytta om maskorna till 2-stegsresår.
Men det verkar funka! Vi får se om det känns lika bekvämt när sockan är klar.

6 kommentarer

  1. Det där är en smart teknik, men om man använder en hal sticktråd mellan skräpgarnet och det riktiga garnet är det lättare att få bort skräpgarnet. Man klipper inte utan drar bara bort det hala garnet. Den tekniken använder man på stickmaskinen när man ska ta bort skräpgarn.

  2. Hej!
    hamnade oå din sida när jag sökte på bloggar med garn…å blev intresserad vad det är du menar? Som jag ser på dina bilder så stickar du ju från vaden å ner eller?…alltså du börjar med resåren? Kan du förklara närmare vad du menar med den nya sticktekniken?

Kommentarer är stängda.