Oväntad effekt

Jag blev lite förvånad när jag hade stickat en bit av ryggpartiet på Whisper. Ärmen, som stickas runt är ganska ojämnt stickad – detta är ingen ovanlig effekt när man stickar i alpacka och brukar jämna ut sig efter tvätt. Ryggpartiet däremot, som stickas fram och tillbaka är slätt och fint som ett salsgolv.

Stickningen brukar ju vara slätare när man stickar runt och ojämnare när man stickar fram och tillbaka…mycket förvirrande. Dessutom ser ärmen ut att vara mycket lösare stickad än ryggpartiet (annars brukar det kunna bli fastare när man stickar runt då man endast stickar räta maskor) . Det senare visade sig dock vara en synvilla.
Med hjälp av säkerhetsnåla och linjal är detta kontrollerat så noga det går, hoppas resten löser sig vid tvätt. Jag stickar vidare (dock lite orolig).

,

2 Responses to Oväntad effekt

  1. heidi 13 januari, 2010 at 14:09 #

    jag vet inte om det hjälper dig, men min absoluta favoritblogg när det gäller stickteknik tar i sitt senaste inlägg upp flera anledningar till varför det blir ojämnt när man stickar:)

    http://techknitting.blogspot.com/2010/01/uneven-knitting-part-2-bunching-big.html

  2. Marias garnhändelser 14 januari, 2010 at 09:15 #

    Tack Heidi för bra tips. Även om det inte hjälper mej i detta fall så har jag hitta tillbaka till en blog som jag glömt av…och jag har börja studera min stickteknik på nytt sätt:-)