Passform tveksam

När jag första gången såg Cabled Bolero på Vogues vinternummer 06/07 kände jag att denna måste jag bara testa att sticka. Har läst designern Norah Gaughans bok Knitting Nature från pärm till pärm ett otal gånger och har stickat Droplet hat, Target Wave Mittens samt Sunflower tam ur boken och beundrar verkligen hennes kluriga designer.

Så jag har stickat pentagoner så att stickorna glöder men istället för att sticka fram och tillbaka har jag stickat runt på rund- och strumpstickor för att slippa sömmar. Dessutom har jag gjort en virkad uppläggning i annat garn för att kunna plocka upp maskorna och få en snyggare övergång mellan pentagonerna. Jag har också beslutat mig för att göra långa ärmar (och kanske förlänga hela skapelsen). Den ärm som syns på bilden ser smal ut och det är den också…den skall froggas och ersättas av en vidare variant:-(. Men passformen verkar klart sagt underlig…får se vad som händer när ärmar och framför allt krage kommit till….

Garnkombinationen jag använder är 1 tråd av Naturgarns naturvita ull (8/4) och 1 tråd kritvit alpacka, det blir jättebra! Stickor 6mm.

3 kommentarer

 1. Grattis till den fina bloggen!

  Men det verkar ha gått troll i ditt ärmstickande.
  Tips: gör en ärmlös spetsstickad tunika i det underbara Silla-garnet nästa gång i stället.
  Jag kommer förbi och visar hur fint det blir 😉

 2. Kul att du började blogga!

  Jag har läst några japanska stick-bloggare som stickat Cabled bolero hade ploblem med passform.
  Hörde också Vogue har satt en text efteråt att passformen inte är som syns på foton.
  En japansk tjej har stickat pentagoner som ligger sidorna mindre för att få bättre passform. Kankse något som du kan titta på?
  Hon har gasnka bra bilder hur hon har ändrat det.
  http://amimono.g.hatena.ne.jp/ishi-knit/20070321

 3. Ser fram emot Silla-tunikan och utan ärmar verkar som sagt vara ett vinnande koncept.

  Har sett i bloggvärlden att det inte bara är jag som funderar på passformen på Cabled bolero och den japanska lösningen ser intressant ut. Kollar vidare när halskanten är stickad…det är först då man ser hur den ser ut… tror jag…
  Tack för tipset!

Kommentarer är stängda.