Semesterstickning 1

Jag hade (givetvis?) packat alldeles för många stickningar till min semester, men bättre det än tvärt om.

Perfekt hylla i lägenheten vi hyrde…kanske något att fundera på för de mest aktiva projekten?

Det projekt jag stickade mest på var Jeju Sweater, när jag åkte hade jag i princip bara lagt upp. Jag valde att lägga upp med samma uppläggning jag använder när jag stickar sockor tå upp (Judys magic cast on) vilket gör att jag slipper plocka upp maskor utmed axellinjen. Istället för att göra ökningar formade jag axeln med förkortade varv.
Garnet jag använder är Knoll shetlandsull som jag köpt på kon från Makeri 14 som jag stickar tillsammans tillsammans med mohair. Den mörkblå mohairen är Novitas Tuuli, jag blev inte helt förtjust i mohairen då den luddar otroligt mycket (speciellt ett nystan) och det stickade materialet känns olika där jag använt olika nystan, men det kanske fixar sej vid tvätt.

På flyget stickade jag hela oket. Jag har valt att göra ärmhålet mindre så mina ärmar kommer inte att bli riktigt lika vida som originalets.

Nu börjar det likna en tröja. Jeju är väldigt generös i storleken, jag stickar minska storleken och har dessutom gjort halshålet lite mindre.

För att kunna prova ärmlängden på ett bra sätt (speciellt som jag har gjort så många ändringar) valde jag att göra halskanten först.

Och därefter ärmarna.

Då jag gjort ärmarna smalare var jag tvungen att sticka en bit på kroppen innan jag började sticka flerfärgsmönster.

Och såhär långt kom jag innan den Cerise mohairen (Tilia) tog slut (men det skall finnas mer här hemma).