Stick & klipp

Igår kom Helene till butiken för att lära oss flerfärgsstickning med Fair Isle-teknik. Nästa gång skall vi få stöd och mod att våga klippa i det vi stickat. Helene visade en del av det hon stickat och framför allt de ljuvliga nalletröjorna som hon gjort istället för vanliga provlappar.Det krävdes stor koncentration för att antingen sticka med en tråd i varje hand eller båda i samma hand men över olika fingrar…ännu värre blev det när garnet skulle bindas för att flotteringarna inte skulle bli för långa, även om det lyckades ibland var det helt omöjligt nästa gång – kräver träning. Bildserie i ämnet finns på Sticka!s hemsida.
Jag fortasatte på den nalletröja jag påbörjade när jag gick en liknande kurs för Helene för 3-4 år sedan. Inser idag att stickorna jag använde igår är tunnare än de jag använde den gången (var för koncentrerad på själva stickningen igår för att inse det)…gör om gör rätt!

2 kommentarer

  1. Det ser spännande ut. Har länge funderat på att gå kurs i stickning med flera färger. Men just nu känns det som att det får bli i ett annat liv ;( Men det är härligt med småbarnsliv också! Fast inte mycket egentid. Det sägs dock att barnen blir större med tiden…

Kommentarer är stängda.