Vackra gåvor

Titta vilken vacker härvel! Den är en gåva från rara Thea och den har varit hennes mors. Är det kanske en fästmansgåva? Tillverkad 1865 är den i alla fall. Kugghjulet är tyvärr trasigt, så vad jag tror har varit ett räkneverk funkar inte längre, men vad gör väl det.

Även spinnrocken från 1887 har varit Theas mammas.Thea själv har aldrig spunnit på den och ångrar själv att hon en gång fick för sig att börja måla spinnrocken vit. Målningen slutfördes aldrig så man kan på några ställen se vilka vackra färger den har haft. Jag hoppas att jag kanske kan få hjälp av mina spinnande kompisar att få spinnrocken användbar och går det att ta bort den vita färgen vore det ännu bättre (det vore i alla fall roligt att kunna läsa den målade texten). Samtidigt är den fult målade vita färgen en del av spinnrockens historia.

3 Responses to Vackra gåvor

 1. Satoko 15 februari, 2008 at 16:44 #

  Wow!
  Vilka fina grejer…
  Jag letar efter en hälver men har inte hittat några som är fina som den här!

 2. agata 16 februari, 2008 at 10:30 #

  Ja, jättevacker härvel! Jag letar också efter en sån stilig. Nog för att jag gillar min lilla nystvinda i plast, men de gjorde liksom vackrare saker förr.

 3. Marias garnhändelser 16 februari, 2008 at 11:22 #

  Är lite besatt av härvlar, har flera stycken. Sålde en till en vän och ångrar mig nästan fast jag vet att hon älshar den:-)