Sydvester

Jag gillar verkligen småmönstrad flerfärgsstickning. De Färöiska mönstren är så fina och fiskartröjorna i dessa är så fina. Gjorde ju ett par Fiskarsockor inspirerade av dessa efter ett cafébesök på Södermalm med ett helt gäng hipsters iklädda småmönstrade fiskartröjor (fiskartröjorna ses ofta kika fram under deras regnrockar). Jag trodde att Ankestricks Sydvester var stickad på detta sätt, men nu vet jag bättre.
Efter ett besök hos bästa garnkiosken i Gamla stan kom jag hem med 4 stora härliga nystan blekrosa Gilliat till bottenfärg, det var bara att riva ut lagret av shetlandsgarner (som är stort och varierat, det består av många olika märken och varianter där vissa inte innehåller shetlandsull men är spunna på liknande sätt). Jag hittade 4 alternativa färger som jag tycker matchar den bleka rosa; vinrött, brunt, grått och lila.
Efter mycket funderande och digitalt konfererande med mina kompisar blev mönsterfärgen härligt lila Loft som funnits i mitt hem sedan garnet kom, en kompis inhandlade det i New York när det var helt nytt. Äntligen får garnet komma till användning!
Såhär ser min början ut, jag vet att det inte ser ut som originalet, men jag är så förtjust i den effekt det blir i resåren när man stickar flerfärgsmönster på detta sätt. Det syns även tydligt i det slätstickade materialet att det händer något annorlunda, mycket intressant och inspirerande att testa ett nytt och annorlunda sätt att skapa mönster och man stickar endast med en tråd i taget. Har börjat med en tillfällig uppläggning då jag inte bestämt om där skall bli en I-cord eller en vanlig avmaskning.