Syfestivaldags

Jag kommer att sitta i Garngalleriets monter C09:62 och visa hur man stickar ett spännande och grafiskt viggmönster som är mycket lättare sticka än det ser ut, kom och låt dej inspireras!
Fredag: 11-17
Lördag: 11-17
Söndag: 11-15
(med avbrott för lunch)

Givetvis behöver jag lite provlappar med mej att visa på och råkade påbörja en lite smalare och mindre sjal (som är populära nu). Testar lite olika garner och fastnar självklart för det som passar allra sämst när man skall visa på mässa, att sticka båda färgerna i dubbelt garn (Isager Alpaca 2 och Silkmohair), det blir verkligen underbart men 4 trådar som skall umgås med varandra, varav 2 är mohair ropar verkligen på demodjävulen (även om tekniken är lätt och man bara stickar med 2 tillsammans åt gången), tills jag kom på..

Jag tog fram mina ”fina” ”garnkramare” och stoppade ner 2 nystan i varje, trasslet blev definitivt mindre och jag kan bara inte sluta sticka. Jag vet att man kan göra sin egen Yarn-cosy (sticka, virka eller sy) som är mycket snyggare…men detta funkar för mej, just nu i alla fall.

Sjalen Viggenus är mer än halvfärdig och får följa med till syfestivalen och jag jobbar för fullt för att få till en bra beskrivning. Det var ju inte planerat att det skulle bli en sjal och framför allt inte att den skulle bli SÅ bra så jag är verkligen ute i sista sekund.