Teststickar i underbart garn

Förra helgen träffade jag Sanne som har helsingefår. Fåren har jag ännu inte träffat, jag har fått bilderna på några av lammen som bidragit med ull av Sanne.
Lammullen från dessa sötnosar har hon låtit spinna till garn på Båvens spinnhus.
Resultatet har blivit ett helt underbart garn i 2 naturliga färger, varmgrått och mörkbrunt. Jag har ju sagt att jag inte borde teststicka, men när Sophie Ochera har skapat ännu ett mästerverk kan jag bara inte motstå (har ju stickat både Trouville och Batignolles), dessutom tror jag att detta garn passar perfekt, i alla fall till ärmar och kropp (vad som händer sedan får vi se).
Starten blev dock lite darrig, första försöket på ärm var med för tunna stickor, men med lite grövre stickor blev det bättre.
Sedan var jag slarvig/trött när jag stickade mudd nummer 2, så det blev inte alltid (oftast inte) rätt antal varv emellan ökningarna, så mudd nummer 2 blev alldeles för kort.  Tredje försöket blir mycket bättre, den vackra resårmudden har rätt längd och jag har dessutom kommit en bit på hundtandsmönstret.