Tvåändsstickar på norska

Genast när jag så dessa tvebandvotter, stickade efter äldre (mitten på 1900-talet) norsk förlaga, insåg jag att jag bara var tvungen att prova. Tvåändsstickat men så annorlunda.
Garnet, Raumas 3-trådiga strikkegarn, skiljer från det jag är van att tvåändssticka i, det är både grövre och S-tvinnat. Det visade sig inte helt lätt att få tag i, det enda stället i Sverige jag kunde hitta det var på Vinterverkstan (och även där är det lite hemligt eftersom det inte finns i webbshoppen, men rara Anna löser det kvickt ändå). Först måste jag testa lite färgkombinationer. Hade hoppats mycket på den otraditionella röd/cerse varianten men kontrasten är för dålig.

2 kommentarer

  1. Kampes tretrådiga blir också väldigt bra i tvåändsstickning! Här i Värmland finns ganska många exempel på tvåändsstickade bruksvantar i tretrådigt. Det var bra vantar att ha på landet. De tunnare tvåtrådiga hade man när man skulle vara fin.

Kommentarer är stängda.