Tvåändsstickning i bomull

Tvåändsstickning görs vanligen i ull men det finns en del brudvantar stickade i bomull. Brud är väl kanske inte det första man tänker på när man ser min provstickning i Muskat.

Det funkar faktsikt bra att tvåändsticka i det S-tvinnade garnet då det tvinnar ihop sig (annars hade det blivit hopplöst då Muskat som många bomullsgarn består av många tunna sammantvinnade trådar), men när man drar fingret över det stickade materialet kan man känna hur maskorna ligger som takpannor.

6 kommentarer

  1. Oj! Vilken bra idé!! Det blev verkligen otroligt snyggt! Maskorna kom fram på ett helt annat sätt. Ser fram emot att se fortsättningen.

  2. Hej!
    Vill börja med att säga att jag har nu spenderat massvis med timmar sittandes och läsa din blogg. Den blir helt klart en favorit att spara!!! Vad mycket inspiration man hittar här!!!
    En liten fråga, ser att du nästan jämt stickar dina sockor från tån och upp. Jag har försökt länge att hitta någon bra beskrivning på svenska hur man gör men hittar ingen riktigt bra. Finns det chans att du skulle kunna förklara hur du gör?
    Jag älskar att sticka sockor och stickar alltid uppifrån och ner men skulle nu vilja utmana mig själv och testa på ett nytt sätt.
    //eva

Kommentarer är stängda.