Tvåändsstickning i bomull

Tvåändsstickning görs vanligen i ull men det finns en del brudvantar stickade i bomull. Brud är väl kanske inte det första man tänker på när man ser min provstickning i Muskat.

Det funkar faktsikt bra att tvåändsticka i det S-tvinnade garnet då det tvinnar ihop sig (annars hade det blivit hopplöst då Muskat som många bomullsgarn består av många tunna sammantvinnade trådar), men när man drar fingret över det stickade materialet kan man känna hur maskorna ligger som takpannor.

, ,

6 Responses to Tvåändsstickning i bomull

 1. Maria 26 mars, 2010 at 17:46 #

  Oj! Vilken bra idé!! Det blev verkligen otroligt snyggt! Maskorna kom fram på ett helt annat sätt. Ser fram emot att se fortsättningen.

 2. Medea 26 mars, 2010 at 21:15 #

  Väldigt snyggt! Snygga färger också.

 3. Eva i Stäket 27 mars, 2010 at 09:30 #

  Det ser jättefint ut!

 4. Eva 28 mars, 2010 at 10:18 #

  Hej!
  Vill börja med att säga att jag har nu spenderat massvis med timmar sittandes och läsa din blogg. Den blir helt klart en favorit att spara!!! Vad mycket inspiration man hittar här!!!
  En liten fråga, ser att du nästan jämt stickar dina sockor från tån och upp. Jag har försökt länge att hitta någon bra beskrivning på svenska hur man gör men hittar ingen riktigt bra. Finns det chans att du skulle kunna förklara hur du gör?
  Jag älskar att sticka sockor och stickar alltid uppifrån och ner men skulle nu vilja utmana mig själv och testa på ett nytt sätt.
  //eva

 5. Marias garnhändelser 28 mars, 2010 at 10:54 #

  Eva, min utgångspunkt när jag stickar sockor är beskrivningen på Widdershins, http://knitty.com/ISSUEsummer06/PATTwiddershins.html.

 6. Medea 29 mars, 2010 at 11:34 #

  Eva: Sockbeskrivning från tårna och upp på svenska finns hos Barbro Wilhelmsson. De finns i högra menyn ganska långt ner! Lycka till!
  Barbros hemsida finns på: http://wermland.nu/Stickning/