Tvättad, torr och provad

Redan när jag tvättat och lagt ut lintunikan såg den helt annorlunda ut.

På ser den ut såhär (och är redan en favorit att använda på jobbet):
Har ännu inte virkat kräftmaskor (eller något annat heller för den delen) kring ringning eller ärmhål, men om jag gör det tar jag hjälp av denna video. Är det förresten någon som kan förstå varför det heter KRÄFTmaskor på svenska men CRABstitch på engelska, klurigt.

, ,

7 Responses to Tvättad, torr och provad

 1. Fosco 8 maj, 2009 at 12:35 #

  Tunikan blev kalas! nu blev jag lite sugen…

  Apropå din ordfundering så har jag alltid tänkt att det har med kräftgång att göra, eftersom man ju virkar ”baklänges”, men jag är absolut inte säker. Och hur det hänger ihop eller inte hänger ihop med engelskans ord har jag verkligen inga förklaringsmodeller till 🙂

 2. Pernilla 8 maj, 2009 at 12:54 #

  Skaldjur som skaldjur. Tunikan är snygg i vilket fall som helst.

 3. Inger 8 maj, 2009 at 18:44 #

  Jag har köpt garn och ska sticka en tunika nån gång snart.Hur mycket garn gick det åt till din?

 4. Maria Ho 8 maj, 2009 at 21:35 #

  Jag har sett att de kallas ”krabbmaskor” på svenska i flera böcker :). Linnetunikan blev jättesnygg!

 5. Marias garnhändelser 9 maj, 2009 at 09:51 #

  Jag har använt 6 nystan men har del av två kvar, skall ta och väga dem när jag får möjlighet.

 6. Ing-Marie i Säter 10 maj, 2009 at 14:22 #

  Mycket snygg tunika och så användbar. Jag är lite sugen på att göra en jag också. Är det ett mönster från Garnstudio?

 7. Marias garnhändelser 10 maj, 2009 at 18:58 #

  Mönstret jag utgått ifrån är Garnstudios 108-32, men jag har använt tunnare stickor.