Virkad jacka

Äntligen något färdigt…är lite för pigg på att börja nya projekt för att bli färdig med något, men nu är i alla fall den virkade jackan från Garnstudio klar och den har 2 ärmar som passar!
Några förändringar har jag gjort gentemot originalet:
* Garnvalet – ull & alpacka istället för bomull.
* Något längre.
* Slätvirkade partier i sidan precis som under ärmen.
* Andra fickor (är inte så förtjust i utanpåfickor, tycker att det blir lite klumpigt).
* Pärlemoknappar istället för virkade dito. * Mindre krage.
annars är allt efter mönster:-)
Gillar jackan och är nöjd med resultatet, det kan nog bli en virkare av mej också.

9 kommentarer

 1. Tack för en underbar dag igår! Underbar jacka!!! Vad du hinner!!! Nu har jag lyckats hitta garnet och har två alternativ på pärlor till mystery stole3. Hum, vet inte riktigt vilket.vi får se hur det blir.

 2. Vilken superfin jacka!

  En liten mysteriefråga: var hittar man virknålar så små att man kan virka fast så pyttesmå pärlor? Jag har en virknål 1,4 mm och den är för stor!

  Ulricha. PS. Ha en trevlig midsommar.

 3. Tack för berömmet!

  Nu måste jag erkänna…virka fast pärlorna *skäms* det hade jag inte läst…kan man inte sticka fast dem på vanligt sätt tror du?
  Provar precis med en av mina gamla tunna virknålar (nr 11) och dess huvud är absolut för stort jämfört med hålet på pärlan…ståtråd är kanske lösningen?

 4. Det går säkert att göra ”på vanligt sätt”. Frågan är om man får veta innan hur många pärlor man ska trä på. Dessutom sliter de ju på garnet…

  Under Links i Yahoomappen fanns en bild till en tutorial hur man enkelt virkade på pärlan på maskan. Det såg så enkelt ut att jag ska försöka med det. Men smal ståltråd går nog att fixa till det med också…kanske…

 5. Jackan är jättefin och färgen klär dig perfekt! Själv stickar jag ärmar på Beachcomber just nu och kan knappt vänta tills jag får virka igen. 🙂

Kommentarer är stängda.